Workshop Natuurlijk Leiderschap

De workshop ‘Natuurlijk Leiderschap’ vindt plaats op de biologische boerderij Landjuweel de Hoeven in Dalfsen.

Dit is een echte workshop, een werkbijeenkomst. Deelnemers steken de handen uit de mouwen op de boerderij. De natuurlijke processen van de biologische landbouw vormen daarbij het uitgangspunt van deze dag. Vanuit observaties op de tuin stelt Oscar Jansen vragen over gewoontes in het dagelijks werk. De parallellen met de organisatie en leiderschap komen in gesprek met de deelnemers als vanzelf naar boven.

Praktisch
Datum                                     : 20 maart 2014
Tijd                                          : 12:00 – 17:30
Kosten                                    : € 95 pp ex BTW, inclusief overheerlijke lunch
Plaats                                      : biologische boerderij Landjuweel de Hoeven Dalfsen
Aanmelden                           : info@acore-advies.nl

Organisch Organiseren
Het continu in contact zijn met de werkelijkheid is de uitdaging van vele organisaties. De biologische boerderij dient daarbij als praktijkruimte om (weer) te leren om te gaan met de complexe werkelijkheid. Deze organische organisatie is van nature een plek waar groei en ontwikkelingsprocessen van mensen centraal staan, maar waar ook een natuurlijk ritme is tussen inspanning (arbeid) en ontspanning (rust, reflectie).

Voor wie bestemd?
Voor leidinggevenden, professionals op weg naar leiderschap, projectleiders en managers, die vanuit een andere dimensie naar hun eigen wereld willen kijken. In dit geval de dimensie van de natuurlijke processen op een biologische boerderij. De workshop is een eerste kennismaking met de organiserende principes en de management lessen van de biologische boerderij. In die organiserende principes ontdekt u Rijnlandse – en Slow management principes

Managementlessen
De workshop is een eerste kennismaking met de potentie van natuurlijk leiderschap. Wat gebeurt er op een biologische boerderij en organisaties zonder het te ‘managen’; hoe ga je om met onkruid en lastige collega’s?, hoe ga je om met de complexiteit in het dagelijkse werk? hoe creëer jij een stevige en gezonde basis voor jouw  werkomgeving? Je krijgt verassende inzichten en praktische ‘tools’ om direct in jouw werkpraktijk in te zetten. Zo maak je kennis met de organiserende principes en de management lessen van de biologische boerderij.

Reacties van deelnemers

Dichtbij zakelijke werkelijkheid
” Ik vond het een leuke en leerzame dag. De link met de praktijk was snel en makkelijk gelegd. Het was een open meeting waar veel ruimte voor jezelf was.” “Het staat in eerste instantie gevoelsmatig wat ver af van de zakelijke werkelijkheid waar je je dagelijks in bevind. In de praktijk wordt al snel het tegendeel bewezen.”

Tools aangereikt
“De workshop heeft mij natuurlijke gereedschappen aangereikt om mijn bodem, (mijzelf, mijn organisatie) te bewerken, te laten groeien en bloeien.”
“De dag heeft mij inzicht gegeven in mijzelf en in de gereedschappen die mij ter beschikking staan. Nog steeds zie ik het land voor me. Het is een voedingsbodem voor nieuwe inzichten en geeft stof tot nadenken”

© 2015 ACORE alle rechten voorbehouden
Linkedin Oscar Jansen Twitter Oscar Jansen